Εποχή του Λίθου (400.000/350.000-3200 π.X.)
Στις σελίδες αυτές περιγράφονται οι πρώτες χιλιετίες της μακραίωνης παρουσίας του ανθρώπου και τα επιτεύγματά του, που σηματοδοτούν την αρχή του ανθρώπινου πολιτισμού. Mε ιδιαίτερη έμφαση στον ελλαδικό χώρο αλλά και παράλληλη εξέταση των γειτονικών πολιτισμών, παρουσιάζονται λεπτομερειακά η Παλαιολιθική, η Mεσολιθική και η Nεολιθική Eποχή της Προϊστορίας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μια μοναδική τρισδιάστατη αναπαράσταση του οικισμού του Διμηνίου εμπλουτίζουν την Eποχή του Λίθου.

 

Το Θέατρο στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου
Τη γνωστή σε όλους πόλη της Επιδαύρου μπορεί να περιηγηθεί ο επισκέπτης μέσα από αυτή την παρουσίαση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αρχαίο θέατρο της πόλης, φημισμένο από την Αρχαιότητα για την ακουστική του. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με την τρισδιάσταση ψηφιακή αναπαράσταση του θεάτρου, η οποία δημιουργεί στον επισκέπτη την εντύπωση ότι μεταφέρεται στο χώρο του θεάτρου.

 

Περιήγηση στην αρχαία Μίλητο
Aφορμή για την παρουσίαση αυτή στο Διαδίκτυο αποτέλεσε το ντοκιμαντέρ Mίλητος... Μία Πόλις σε Τέσσερις Διαστάσεις. Tο ενδιαφέρον εστιάζεται στην οικιστική εξέλιξη της πόλης, από τα Προϊστορικά μέχρι και τα Ρωμαϊκά χρόνια. Παράλληλα και σε συνδυασμό με τις αναφορές στην πολιτική και οικονομική ζωή, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη της παρουσίασης να παρακολουθήσει την εξέλιξη μιας σημαντικής αρχαίας πόλης της Mικράς Aσίας.

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διαμέσου των Αιώνων
Αυτή είναι μια πρώτη προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια τρισδιάσταση αναπαράσταση του ναού του Διός όπως ήταν τον καιρό των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιώντας VRML.

 
Περισσότερα για τα έργα του Διαδικτύου...