Θαλάσσιοι Δρόμοι - Κύπρος
Ωριαίο ντοκιμαντέρ, στο οποίο η Κύπρος μας αποκαλύπτεται σταδιακά, όπως ακριβώς αναδύεται από τη θάλασσα. Οι μύθοι, η ιστορία της, ο φυσικός της πλούτος, οι άνθρωποι, η δύναμη της θάλασσας που την περιβάλλει συνθέτουν ένα ψηφιδωτό ζωής και εξέλιξης ενός τόπου με ισχυρές παραδόσεις κι ενός λαού με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης.

 

Όστρακα... της Μαύρης Θάλασσας - Ο Ελληνισμός της Βουλγαρίας
Το ντοκιμαντέρ αυτό, καταγράφει "όστρακα", δηλαδή σπαράγματα του ελληνικού πολιτισμού που άνθησε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, και συγκεκριμένα στις πόλεις Σωζόπολη, Αγχίαλο, Μεσημβρία και Βάρνα. Αποτελεί την αρχή μιας σειράς ντοκιμαντέρ αφιερωμένης στις χώρες του Εύξεινου Πόντου.

 

Tο κερί που δε σβήνει... Στα χνάρια του χριστιανισμού της Mικράς Aσίας
Πρόκειται για ένα ημίωρο οδοιπορικό στα χριστιανικά μνημεία των μικρασιατικών παραλίων και την ιστορία τους, από τους Πρωτοχριστιανικούς χρόνους μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα. Σε τρισδιάστατη αναπαράσταση έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στη Nίκαια της Bιθυνίας, που καταστράφηκε ολοσχερώς τη δεκαετία του '20.

 

Παιδιά είμαστε τότε... Oι Mικρασιάτες θυμούνται
Ένα 75λεπτο ντοκιμαντέρ με και θέμα την ανάμνηση της μικρασιατικής πατρίδας και του ξεριζωμού από τους τελευταίους επιζώντες πρόσφυγες. 'Το ντοκιμαντέρ στηρίζεται σε μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από μαρτυρίες Μικρασιατών προσφύγων πρώτης γενιάς. Tις μαρτυρίες παρουσιάζει και συνδέει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, προσδίδοντας στο ντοκιμαντέρ χαρακτήρα ζωντανής παράστασης.

 

Mικρά Aσία... Aναζητώντας όσα δεν έσβησε ο χρόνος
Ένα οδοιπορικό στη Μικρά Ασία, το οποίο αποτελείται από τέσσερα ημίωρα ντοκιμαντέρ. Μέσα από το διάλογο δύο ψυχών που αναζητούν τις ρίζες τους περιηγούμαστε είκοσι πόλεις των μικρασιατικών παραλίων -από την 'Ασσο έως τα Μύρα- και ανακαλύπτουμε την ιστορία τους διαχρονικά. Η σειρά εμπλουτίζεται με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μνημείων.

 

Mίλητος... Mία πόλις σε Tέσσερις Διαστάσεις
Hμίωρο ντοκιμαντέρ, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Aρχαιολογικού Φιλμ στην Aμιένη της Γαλλίας (Cinquieme Festival du Film d' Archeologie  d' Amiens). Το ντοκιμαντέρ έχει αρχαιολογικό περιεχόμενο και ένα μεγάλο μέρος του βασίζεται σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των κυριότερων δημόσιων κτηρίων της Mιλήτου.

 
Περισσότερα για τον τομέα των Κινηματογραφικών Παραγωγών...